En profesjonell og informativ nettside er en viktig del av de fleste bedrifters markedsføring og kommunikasjon med forbrukerne. Dette er stedet de fleste vil oppsøke først i søken etter informasjon, og ved behov for kontakt. Den vil derfor være førsteinntrykket for mange potensielle kunder, og som kjent har man bare en mulighet til å gjøre et godt førsteinntrykk.

Enklere å lage selv

For noen år siden var det forbeholdt bare de med omfattende IT-kunnskaper å sette opp sin egen nettside. Dette har imidlertid endret seg over de siste årene. Flere programmer som kan gi profesjonelle resultater har blitt introdusert. De er stort sett enkle og bruke for folk flest, og er gratis eller svært billige å benytte seg av. Noen av de største “drag & drop”-verktøyene for å bygge sin egen nettside inkluderer:

  • Wix.com
  • Weebly
  • Squarespace
  • Jimdo

Selv om folk flest har nok datakunnskaper til å sette opp sin egen nettside ved hjelp av disse, er det fortsatt nyttig å følge noen enkle retningslinjer.

Intuitiv navigasjon

Primær navigasjon bør vises i en horisontal meny langs toppen av siden. Sekundær navigasjon bør ligge under denne, eller vertikalt langs venstre side. Det er viktig å holde seg til et av disse oppsettene fordi det er hva folk er vant med fra andre nettsider, og vil derfor oppfattes som intuitivt. Om potensielle nye kunder finner nettsiden forvirrende skal det ikke mye til at de går videre til konkurrenten.

Bli kvitt rot

For å holde besøkende på din side er det også viktig å holde nettsiden ryddig og oversiktlig. Vurder nødvendighet av illustrasjoner, fotografier og animasjoner. Dette vil kunne trekke oppmerksomheten bort fra den nyttige informasjonen. En annen måte å få nettsiden til å fremstå mer ryddig på er å holde avsnitt korte.

Utseende teller

At nettsiden ser innbydende og profesjonell ut, vil også være med på å løfte brukeropplevelsen. Det kan blant annet lønne seg å investere i profesjonelle fotografier. Vurder også å betale for en profesjonelt designet logo. Bruk av fonter og farger på nettsiden bør også tenkes nøye gjennom, for å gi et best mulig resultat.